Jušni rezanci in kruh iz ponve

September 10, 2014

Doma je strojček za testenine veliko v uporabi. Domače testenine vzamejo nekoliko več časa za pripravo, čeprav so večkrat ko jih pripraviš, hitreje narejene, zagotovo pa so veliko bolj okusne kot kupljene. Tokrat smo se lotili priprave jušnih rezancev. Naša malčica je zelo pomagala in šlo ji je zelo dobro. 


Vsakič, ko se v kuhinji dela s kakršnimkoli testom, ona želi biti zraven. Najrajši gnete in valja.
Na naših robinzonskih počitnicah nismo imeli ne strojčka, ne valjarja pa tudi kruhomata in pečice ne. 
Ker nobena od teh stvari ni bila dostopna, smo pripravljali malo drugačen kruh. Priprava kruha v ponvi? Tudi to gre. Reče se mu chapati, indijski kruh, ki se ga valja. Ker pa nismo imeli pripomočkov za valjanje, smo uporabili kar steklenico. 

Recept za kruh iz ponve

skodelica moke
žlička soli
2 žlički olivnega olja
topla voda
pol žličke sode bikarbone

Naredimo elastično testo, ki se ga lahko gnete brez prijemanja na prste. Testo razdelimo na dele, ki jih oblikujemo v žogice. Vsako valjamo ga na pomokani površini. Ponev segrejemo na zelo visoko temperaturo in jo pošpricamo z nekaj kapljicami vode, nato pa notri položimo kot palačinka zvaljano testo. Spečemo v ponvi in ko je pečen, ga še vročega pomažemo z maslom.

Chapati naj bi bil v originalu bolj tanek kruh, ampak nam je po okusu bolj ugajala debelejša različica -  tu sem jaz pripravila s prsti oblikovan chapati, spodaj pa je s steklenico valjan chapati od mojega dragega :)Takole pa ga je valjala naša malčica :) 

Morda ti bo všeč še

0 comments

Smo tudi na Facebooku :)