Knjige za na morje

July 03, 2017


Zbrala sem nekaj otroške literature na temo morja, ladij in poletne tematike, ki smo jo brali pri nas v zadnjem mesecu z našo 5 letnico in 2 letnikom. Ker je trenutno sezona morja, potovanj in počitnic, bo morda komu prišel prav naš izbor.

Mavrične ribice ni več strah (Pfister)
Poleg nadvse privlačne mavrične ribice, je ta knjiga primerna tudi za premagovanje strahu pred čimerkoli že. Ko včasih stvari pogledaš iz drugega zornega kota, niso več tako strašne kot se zdijo na prvi pogled.Živali v morju (Založba Učila)
Zelo privlačna in poučna knjigica za vedoželjne otroke. Mi smo jo brali od nekje 2,5let naprej, seveda pod nadzorom, saj je v tej knjigi res veliko zavihkov za odpiranje in kratkih informacij o živalih v morju.Zemlja, Morje - Zvedavčki  (založba Oka)
Knjigi Zemlja, Morje in druge knjige iz zbirke Zvedavčki, so poučno in vizualno privlačno branje za otroke. Knjiga vsebuje veliko fotografij in informacij za radovedne otroke.

Cars and Trucks and things that Go - 
Odlična izbira knjige za na pot je ta  knjiga Richarda Scarryja. Sama bi jo uvrstila v knjigo iskalnic z vsebino. Knjiga je zelo primerna tudi za fante, ker je notri ogromno najrazličnejših zanimivih vozil. Pravzaprav je odlična izbira katerakoli knjiga tega neverjetnega avtorja. Naš 2 letnik obožuje te knjige, tudi 5 letnica je te knjige požirala z vso strastjo. Vsebina je v angleščini, ampak je vse kar piše, razvidno iz slik, tako da se z lahkoto tolmači tudi po slovensko.
Marinka in štirje letni časi
Zbirka Marinka obsega veliko zgodbic o Marinki, ima realistično vsebino, malce je tudi poučnih stvari, predvsem pa je zbirka privlačna zaradi prekrasnih Marlierovih ilustracij.5 prijateljev - zbirka
Naša 5 letnica trenutno požira knjige iz zbirke Pet prijateljev. Ker sem to zbirko sama strastno brala (sicer nekje v osnovni šoli), sem poizkusila, če bo že lahko aktualna tudi pri hčerki in res, tudi ona te knjige naravnost obožuje. Do te mere, da jo tudi pri igri velikokrat zalotim, da se igra s figuricami, ki jih je poimenovala po akterjih iz te knjige. V mojem času so bile knjige tako popularne, da se je za bralno značko štela le ena knjiga, pa tudi če si prebral vse.Na ladji (Založba učila)
Kartonka z zanimivo vsebino o notranjosti ladje.Zakaj neki je morje slano (Pomurska založba)
Cel kup odgovorov na različna otroška vprašanja na temo morjaBobek in barčica (Mladinska Knjiga)
Prijazna knjiga, napisana s tako srčnostjo, da že takoj veš, da jo ni napisal nihče drug kot Anja Štefan, je ilustrirana s strani odlične Polone Lovšin govori o prijateljstvu.
Larina druga zvezdica (Založba Kres)
Lahkotna knjiga iz zbirke Larina zvezdica, po istoimenski risanki (po mojem okusu ena redkih prebavljivih risank tega časa), knjigica vsebinsko sicer ni nek presežek, sem jo pa vseeno uvrstila na ta morski seznam.
Morska dogodivščina
S prelepimi ilustracijami avtorice Jill Barklem okrašena knjiga, je prava poslastica za oči in ravno pravo branje za poletne dni na morju. Zgodbica o potovanju malih mišk v majhni knjigici, za katero se zlahka najde prostor v potovalni torbi za na morje.
Morda ti bo všeč še

0 comments

Smo tudi na Facebooku :)