Polžja tekma

September 25, 2014

Letošnje deževno poletje je pravi raj za polže na našem vrtu. Pravzaprav so čisto povsod, brala sem, da je to nekakšna sorta rdečega lazarja, ki izvira iz Španije in se je k nam naselil s pomočjo trgovcev, ki so uvažali zelenjavo. Pravzaprav je kar strašljivo, koliko škode naredi takšna invazija polžev, če pomislimo, da je letina tudi zaradi dežja bolj uboga. 

Pobiranje polžev iz zelenjave vzame res veliko časa in je zelo jalovo opravilo, saj ob vsakem dežju prilezejo k nam nove in nove invazije polžev, toliko jih je, da sem že davno obupala nad tem, da jih enkrat ne bo več :) Drugo leto sva z mojim sklenila, da bo treba nekaj ukreniti, saj imava v planu povečati vrt in polži na njem ne bodo več dobrodošli. Razmišljala sva o nakupu kakšnih rac ali pa kakšne kokoške, ki bi nama pomagale vzdrževati zdravo ravnovesje polžev na vrtu, hkrati pa so takšne živali tudi sicer koristne pri hiši. 

Naša malčica mi je vedno pridno pomagala pri iskanju polžev


Zadnjič pa sva na betonsko ploščo s kredo narisali črte in postavili polže na 'start'.


Naša malčica je dolgo opazovala, kako so lezli in 'tekmovali', kdo bo prvi na cilju.


Videla je, da večinoma niso lezli po narisanih črtah, ampak so šli vsak v svojo smer, tako da tekma ni bila čisto 'po pravilih' :) Na koncu je hčerkica polže pobrala in dala nazaj v vedro, nato pa smo jih skupaj odnesli racam. 

Morda ti bo všeč še

0 comments

Smo tudi na Facebooku :)