Naš teden v slikah

September 29, 2014

Ta teden je bil precej natrpan z opravki in ni bilo toliko časa za pisanje bloga vsak dan, kljub temu pa sem posnela nekaj fotografij dogajanja tega tedna.

Takole smo na travi poležavali, ko je bilo lepo vreme


Opazovanje slepca v gozduTek po mokri travi


Opazovanje bučnih cvetov


Teptanje mivke


Nabiranje divjega kostanja


Barvali sva lesen ležalnik


Nabiranje listja


Kosilo za na sprehod


Na sprehodu po naravi


Robidnice se še vedno dobi :)


V iskanju kostanjevih dreves


Igra z vrvico in mačko


Našo malčico smo vpisali na telovadbo. Že prvi dan se je krasno vklopila v skupino novih obrazov in z veseljem izvajala zabavne vaje, prilagojene malčkom Nestrpno čaka vsako naslednje srečanje. Vidi se tudi že napredek, saj odkar hodi na telovadbo, veliko več teče in poskakuje, preskakuje ovire, oponaša gibanje živali. Tja hodi z velikim veseljem, spoznava nove prijateljčke in doma govori, kako luštno se imajo.  

Takole nama je doma kazala, kako skačejo iz blazine na blazino


In kako hodijo po črti


Obisk podzemnih slemenskih utrdb in bunkerjev v sklopu Rupnikove linije. Skrivnostno in malce srhljivo doživetje :)


Odpeljali smo se do našega nahajališča kostanjevih dreves in preverili, če je kaj kostanja že zrelega. 


Nato pa smo šli na prečudovito lokacijo, ki se je spomnim še iz otroštva. Celoten travnik je oranžnih barv in tla so takšna, kot da bi hodil po jogiju od postelje. Povsod je veliko resja in raznih zanimivih rastin, na tem koncu je v tem času vse rdečkasto oranžno, zelo veliko je tudi rdečih mušnic.


Resje v travi in brinovi grmički..


Nabirali smo brinove jagode, ki so vsestransko uporabne v kulinariki kot začimba divjačinskim jedem, v zdravilstvu, saj ima brin razkuževalno moč, izboljšuje prekrvavitev, brinove jagode so koristne pri vnetjih sečil, pomagajo pri prebavi, napenjanju, nekateri so jih včasih uporabljali kot dodatek lesenim polenom v peči, saj njihov vonj deluje razkuževalno in osvežilno.


Brinov grm (desno)


Gozdni izvir... Moj oče, ljubitelj ljudskih pripovedk, se je vedno hecal, da če dekle pije iz takšnega izvira, se spremeni v vilo. :) Na splošno je okus izvirske vode zares čisto poseben in veliko ljudi zares verjame v zdravilne učinke pitja takšne vode. Priznam, da tudi jaz malo verjamem v to :)


Lep gozd


Goba pri gobi


Zanimive oblike štorov 


Naša malčica je imela veliko zabavo z iskanjem prašnic. Odkar sem ji povedala, da se stara goba prašnica pokadi, če stopiš nanjo, ji je to največja zabava v gozdu. Zanimivo, da nikoli ni pohodila nobene druge gobe in da dobro ve, da je samo prašnica tista, iz katere se pokadi prah.

Morda ti bo všeč še

0 comments

Smo tudi na Facebooku :)